0 0
Bechamelsaus recept

Delen op je sociale netwerk:

U kunt ook deze URL gewoon kopiëren en delen

Maak een bladwijzer van dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Bechamelsaus recept

Recept

Delen
Bechamelsaus

Twee kannibalen steken in het oerwoud via een levensgevaarlijke
lianenbrug een rivier oven. De mannelijke kannibaal zegt daarop
galant: “Mag ik u een arm aanbieden?” “Nee, dank u,” antwoordt het
kannibalenvrouwtje. “Ik heb al gegeten”

Dit is de witte saus die de basis is van vele honderden andere sauzen. Ook de kruiderij is dus een basis, die voldoende is voor bv. bloemkool.


Ingrediënten:

500 ml melk
50 gr bloem
50 gr boter
1 ei
zout
peper
een snuif nootmuskaat

Bereidingswijze:

Neem een pan met dikke bodem en smelt de boter op een laag vuur, zonder ze te bruinen.

Als de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe. Stevig roeren met de garde tot de boter en bloem een soort deeg vormen.

Draai het vuur hoger en voeg beetje bij beetje de melk toe, terwijl je flink roert met de garde. Eens de melk kookt, bindt de bloem. Telkens voeg je een beetje melk toe tot het roeren moeilijk wordt. Pas dan voeg je meer melk toe. Je stopt met melk toevoegen eens je een dikke, maar toch nog traag lopende, gladde saus hebt. Laat dan nog een minuutje doorkoken terwijl je blijft roeren.

Eens de goede consistentie bereikt, van het vuur af de dooier toevoegen en nog eens goed roeren. De dooier is niet noodzakelijk, maar het geeft de saus een beetje kleur en vooral een romige consistentie.

Afkruiden met peper, zout en een flinke snuif nootmuskaat, natuurlijk vers geraspt.

Andere hierop gebaseerde sausen zijn:

  • Roomsaus, voeg 200 ml room toe, niet meer laten koken
  • Mornaysaus of kaassaus, voeg 120 g geraspte parmezaan of andere kaas toe
  • Soubisesaus, glaceer eerst een paar gehakte sjalotjes in de boter voor je de bloem toevoegt.

Chef-Kok

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

Eèn reactie Commentaar verbergen

Voeg je reactie toe