Aubergines met gehakt uit de oven

    Recept

    Delen
    Aubergines met gehakt

    Ingrediënten:

    500 g aubergines
    500 g vleesgehakt
    500 g tomaten
    200 g uien
    200 g kaas
    olie
    zout
    peper
    verse kruiden (naar uw wens)

    Bechamelsaus:

    250 ml melk
    30 g boter
    30 g bloem

    Bereidingswijze:

    Snijd aubergines in blokjes, bestrooi met zout, laat 30 min leggen, dan spoel ze af

    Snijd de uien in blokjes

    Hak de verse kruiden fijn

    Pel de tomaten en rasp of blender ze

    Bak de uien in olie  tot gouden kleur

    Voeg het gehakt toe, bak nog 5-7 min

    Bak  de aubergines met wat olie appart

    Voeg de tomaten bij en bak het samen 5 min

    Voeg de verse kruiden toe

    Bechamelsaus:

    smelt  boter in een pan

    Voeg de bloem al roerend toe

    De melk beetje bij beetje toevoegen en enkele minuten laten koken. Breng op smak met peper en zout.

    Rasp de kaas fijn

    Leg het vlees in de ovenvorm

    Voeg Bechamelsaus toe

    Als de tweede laag – aubergines

    Bestrooi met de kaas

    Zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor 20-25 min

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Eèn reactie Commentaar verbergen

    Vandaag dit lekkere recept gemaakt. Alleen courgette gebruikt i.p.v. aubergine, smaakt ook prima. Zeker voor herhaling vatbaar!

    Voeg je reactie toe