Aubergines gevuld met champignons,gerookte ham en boekweit

    Recept

    Delen

     

    Er zijn talloze variaties mogelijk van dit gerecht, deze vind ik het lekkerst. De vulling van gerookte ham met champignons, met gekookte boekweit en geraspte kaas bovenop maken het geheel compleet. De aubergines moeten niet geserveerd worden, op zich is een portie al vullend genoeg.

     

    Ingrediënten voor 6 personen:

    3 aubergines
    150 g champignons
    100 g boekweit
    100 g gerookte ham
    100 g kaas
    100 g uien
    zout
    peper

     

     

    Bereidingswijze:

     

    Laat de boekweit zachtjes tot gaar koken

    Was aubergines en snijd ze daarna in twee. Haal het binnenste eruit zodat er in elke helft een holte ontstaat.

    Snijd het binnenste in blokjes.

    Snijd gerookte ham in reepjes en laat in een pan 1 min bakken

    Voeg  gesneden in kleine blokjes  uien toe, laat 2 min bakken

    Voeg gesneden in stukjes champignons, roer goed

    Voeg gesneden aubergines toe en laat 15 min bakken. Kruid met peper en zout

    Voeg gekookte boekweit toe, roer goed door en haal je de pan van het vuur

    Rasp de kaas fijn

    Verdeel de vulling over de gehalveerde aubergines, leg ze in een geoliede ovenschaal

    Bestrooi met de kaas. Zet in de tot 180°voorverwarmde oven voor 35-40 min

     

     

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe