Recept
Ingrediënten:
* 200 g asperges
* 10 cherrytomaatjes
* 10 kwarteleieren
* slablaadjes
vinaigrette:
* 3 el olijfolie
* 2 el citroensap
* zout
* peper
Bereidingswijze:
Schil de asperges met een dunschiller of een speciale aspergeschiller.
Snijd aan de onderkant het harde, houtige gedeelte weg.
Leg de asperges in het kokende water en breng er weer aan de kook.
Neem nu de pan direct van het vuur en laat de asperges 15 min (niet langer) afgedekt in het hete water liggen.
Giet het water voorzichtig af.
Dan snijd in stukjes van 2 cm
Cherrytomaatjes in 2 snijden
De gekookte kwarteleieren in 2 snijden
Voor vinaigrette:
Vermeng de olijfolie, het citroensap, zout en peper
Neem vervolgens een grote schaal en scheur hierin de droge sla blaadjes
Asperges en tomaatjes toevoegen
Met vinaigrette mengen, op een bord leggen en met kwarteleieren versieren
Smakelijk!
5 reacties Commentaar verbergen
Ziet er super lekker uit.
Ik ga het vandaag eens uitproberen, ziet er lekker uit!!!
Heb het gisteren uitgeprobeerd en het was een gigantisch succes!
Heeeel lekker!bedankt voor dit heerlijk recept!
Hmm ben benieuwd !