Aspergesalade met kwarteleieren en cherrytomaatjes

    Recept

    Delen
    Aspergesalade

    Ingrediënten:

    * 200 g asperges
    * 10 cherrytomaatjes
    * 10 kwarteleieren
    * slablaadjes

    vinaigrette:

    * 3 el olijfolie
    * 2 el citroensap
    * zout
    * peper

    Bereidingswijze:

    Schil de asperges met een dunschiller of een speciale aspergeschiller.
    Snijd aan de onderkant het harde, houtige gedeelte weg.
    Leg de asperges in het kokende water en breng er weer aan de kook.
    Neem nu de pan direct van het vuur en laat de asperges 15 min (niet langer) afgedekt in het hete water liggen.
    Giet het water voorzichtig af.

    Dan snijd in stukjes van 2 cm

    Cherrytomaatjes in 2 snijden

    De gekookte kwarteleieren in 2 snijden

    Voor vinaigrette:

    Vermeng de olijfolie, het citroensap, zout en peper

    Neem vervolgens een grote schaal en scheur hierin de droge sla blaadjes

    Asperges en tomaatjes toevoegen

    Met vinaigrette mengen, op een bord leggen en met kwarteleieren versieren

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    5 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe