Appelwafels recept

    Recept

    Delen
    Appelwafels

    Er komt een vrachtwagenchauffeur een wegrestaurant binnen en bestelt patat met twee kroketten. Komen er zes van die brommernozems. De een pakt de patat en de andere zijn kroketten. Hij zegt niets, rekent af en gaat weg. Waarop een van die knapen tegen de baas zegt: “Wat een lafaard, he? Wij eten alles van hem op en hij durft niets te zeggen.” “Ja, je hebt gelijk,” zegt de baas, “het is een lafaard. Trouwens, ’t is nog een slechte chauffeur ook, want buiten rijdt-ie zomaar zes brommers in de puree.”

    Ingrediënten:

    250 gr boter
    250 gr zelfrijzend bakmeel
    250 gr suiker
    4 eieren
    2 appels

    Bereidingswijze:

    Scheid eidooiers en eiwit.


    Smelt langzaam de boter,

    voeg de suiker toe en 4 eidooiers.

    Mix dit tot een romig geheel.

    Klop de eiwitten stijf.

    Voeg nu eerst langzaam het gezeefd bakmeel toe

    en mix het tot een dikke massa is ontstaan.

    Als laatste voegt u de geklopte eiwitten toe

    Voorzichtig met de lepel  mengen

    en voeg fijn gesneden of geraspte appels toe.

    Bak de wafels in een wafelijzer.
    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    5 reacties Commentaar verbergen

    Heerlijk, alleen had ik per ongeluk eerst het eiwit toegevoegd en het was iets te weinig door het morsen 😉

    Verder wil ik weten of je het beslag/deeg kunt bewaren?

    Ik heb deze met rozijnen gebakken in plaats van appels, was zeer lekker. Bedankt voor het recept.

    Voeg je reactie toe