Appeltaart recept

    Recept

    Delen
    Appeltaart

    Roept een man in een restaurant: “Ober, wat doet die vlieg in m’n soep?” Zegt de ober: “Rugzwemmen meneer.”

    Ingrediënten:

    Voor de deeg:

    500gr. bloem
    150gr. boter
    200gr. suiker
    1 zakje bakpoeder
    3-4 eetlepels platte kaas

    Voor de vulling:

    2-3 eetlepels suiker
    8 appels
    1 citroen

    Bereidingswijze:

    Deeg: meng samen bloem, suiker, margarine, platte kaas en bakpoeder. Goed kneden en laten 30 min rusten in de koelkast.

    Vulling: schil de appels, voeg 2-3 eetlepels suiker toe, rasp de citroenschil (alleen de gele dunne laagje) en pers de sap van deze citroen uit, dat houd appels licht van kleur en geeft een fantastische smaak.

    Haal het deeg uit de koelkast. Verdeel hem in twee niet gelijke stukken: eentje(groter) voor de bodem en eentje (kleiner) voor boven op.

    Rol deze uit, leeg in de bakvorm met hoge randen.

    Leg nu de appels op de deeg.

    Rol de tweede stuk deeg uit en leg deze boven op de taart.

    Haal het deeg uit de koelkast. Verdeel hem in twee niet gelijke stukken: eentje(groter) voor de bodem en eentje (kleiner) voor boven op.

    Eet smakelijk!

    Houd u van appelkruimeltaarten dan is deze appelkruimeltaart recept zeker iets voor u!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    4 reacties Commentaar verbergen

    het lijkt me leuk te maken. ik maak het morgen. voor mijn familie. dankjewel voor het recept.

    Voeg je reactie toe