Recept
Heerlijke appeltaart!
Delicate gebak, geurige en sappige appels en luchtige romige crème!
Dit is een geweldige taart om ’s zomers te eten en mijn tip is om er een heerlijk bolletje vanille-ijs bij te serveren.
Ingrediënten:
1 kg zoet- zure of zure appels
150 g suiker
200 g boter
5 eieren
2 koffielepels bakpoeder
600-650 g bloem
Crème:
500 crème fraîche (20-25%)
150 g honing
Bereidingswijze:
Meng de zachte boter en de kristalsuiker in een kom
Voeg de eieren toe
Voeg 2 zakjes of 2 koffielepels bakpoeder en bloem toe, roer goed door
Leg het bakpapier op een ovenschaal (30 x 22 x 4), dan leg 2/3 van het deeg op het bakpapier
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de vruchten in stukjes.
Maak van de rest van het deeg de vlechten. Daarvoor maak je een rol
en druk die plat
maak met een mes sneden
Leg de vlechtjes op de appels. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde tot 180° oven voor 30-35 min
Klop ondertussen de crème fraîche en honing door elkaar.
Giet dit over de taart. laat de taart afkoelen in de koelkast
Smakelijk!