Appeltaart met romige creme recept

Recept

Delen

 

Heerlijke appeltaart!
Delicate gebak, geurige en sappige appels en luchtige romige crème!
Dit is een geweldige taart om ’s zomers te eten en mijn tip is om er een heerlijk bolletje vanille-ijs bij te serveren.

Ingrediënten:

 

1 kg zoet- zure of zure appels
150 g suiker
200 g boter
5 eieren
2 koffielepels bakpoeder
600-650 g bloem

 

Crème:

 

500 crème fraîche (20-25%)
150 g honing

 

Bereidingswijze:

Meng de zachte boter en de kristalsuiker in een kom

Voeg de eieren toe

Voeg 2 zakjes of  2 koffielepels bakpoeder en bloem toe, roer goed door

Leg het bakpapier op een ovenschaal (30 x 22 x 4), dan leg 2/3 van het deeg op het bakpapier

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de vruchten in stukjes.

Maak van de rest van het deeg de vlechten. Daarvoor maak je een rol

en druk die plat

maak met een mes sneden

Leg de vlechtjes op de appels. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde tot 180° oven voor 30-35 min

Klop ondertussen de crème fraîche en honing door elkaar.

Giet dit over de taart. laat de taart afkoelen in de koelkast

 

Smakelijk!

Chef-Kok

vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

Voeg je reactie toe