Appeltaart met pijnboompitten recept

    Recept

    Delen

    Klop op de deur:
    – Wie is het?
    – Wees niet bang, niet de gasten.

    Ingrediënten:
    deeg:

    * 100 gr boter
    * 150 gr suiker
    * 2 eieren
    * 2 p bakpoeder
    * 300-350 gr bloem

    crème :

    * 2 eieren
    * 100 gr suiker
    * 200 gr zure room 15-20%
    * 2 el bloem

    en nog:

    * 600 gr appels
    * 50 gr pijnboompitten (of andere noten naar uw smaak)

    Bereidingswijze:

    Deeg:

    Gesmolten boter met suiker mengen

    De eieren toevoegen en mengen

    Bloem en bakpoeder toevoegen, het deeg kneden

    Een bakvorm (die van me is 27 cm) met bakpapier bekleden, het deeg erop leggen en met handen plat maken

    De appels schillen, ontpitten, fijn snijden en op het deeg leggen

    Crème:

    De eieren met de suiker en de zure room mengen

    Het bloem toevoegen en goed mengen

    De appels overgieten

    Met pijnboompitten bestrooien

    In de oven zetten op 180°- 190° voor 45-50 min

    Smakelijk!

    Vond u dit appeltaart recept lekker, dan is deze appelkruimeltaart recept zeker een aanrader!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    7 reacties Commentaar verbergen

    ik ben gek op alle gebak en taarten.
    Maar dit is bezonder lekker bedankt voor dit receptje anne

    Ik denk niet alleen dat het lekker is, ik weet het. Mooie aanvulling. Tip: strooi er ook wat licht geroosterde pijnboompitjes overheen.

    Voeg je reactie toe