0 0
Appeltaart Met Kaneel en Karamel

Delen op je sociale netwerk:

U kunt ook deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Aantal porties aanpassen:
4 Appels middelgroot
1 tl Kaneel
3 etl Bruine Suiker
1 st Kruimeldeeg kant en klaar van de winkel
50 g Boter
sneufje zout

Maak een bladwijzer van dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Appeltaart Met Kaneel en Karamel

Kenmerken:
    Keuken:

    Een lekker zondagse recept wanneer uw onverwacht bezoek krijgt en iets lekkers wilt bij de thee.

    • 40
    • Porties 8

    Ingrediënten

    Recept

    Delen

    Stappen

    1
    Gedaan

    Neem al je ingredienten bij elkaar. Ontrol de kruimeldeeg en laat het rusten.

    2
    Gedaan

    Was de appeltjes en verwijder klokhuis. Snijd ze dan in dunne schijfjes. Verwarm de oven voor op 200° C.

    3
    Gedaan

    Warm de pan op. Leg boter samen met 2 etl bruine suiker in uw pan. Strooi daar zout en half van uw kaneel op. Meng alles tot een homogeen mengsel. Zet het op een traag vuurtje.

    4
    Gedaan

    Eens karamel begint te schuimen zet vuur uit. Zodra alle appeltjes gesneden zijn, zet de vuur terug op en leg alle appeltjes in de pan. Zorg dat ze allemaal een laagjes karamel krijgen en laat ze vijf minuutjes doorbakken op een zacht vuurtje.

    5
    Gedaan

    Meng ondertussen een eetlepel van bruine suiker en de helft van een theelepel van kaneel.

    6
    Gedaan

    Eens appeltjes wat zachter zijn, zet het vuur af en laat ze afkoelen.

    7
    Gedaan

    Wanneer ze afgekoeld zijn kun je ze beginnen rondschikken begin van het midden en ga dan rond.

    8
    Gedaan

    Neem een borsteltje en doop het in de overgebleven karamel. Besmeer de kantje met karamel.

    9
    Gedaan

    Neem dan twee punten van de kant en knijp ze samen. Ga door tot je kant volledig mooi afgerond is.

    10
    Gedaan

    Besmeer dan de kantje met karamel en giet de rest in de appelschijfjes.

    11
    Gedaan

    Bestrooi je appeltaart daarna met bruine suiker en kaneel. Zet je taart in voorverwarmde oven en bak het 30 min. Houd het zeker in het oog en als appelschijfjes zeer dun zijn zal uw taart sneller klaar zijn.

    12
    Gedaan

    Eens je taart goudbruin is haal het eruit. Serveer het met een bol ijs of eet het zo op. Geniet van uw lekker appeltaart met kaneel en karamel.

    Lina

    Amateur kok met heel veel passie en liefde voor verse ingrediënten

    Recept Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
    wentelteefjes met kaneelsuiker
    vorige
    Heerlijke Wentelteefjes Met Kaneelsuiker
    gestoofde groentjes
    volgende
    Heerlijke Ratatouille Met Rozemarijn
    wentelteefjes met kaneelsuiker
    vorige
    Heerlijke Wentelteefjes Met Kaneelsuiker
    gestoofde groentjes
    volgende
    Heerlijke Ratatouille Met Rozemarijn

    Voeg je reactie toe