Appeltaart Met Kaneel en Karamel
Een lekker zondagse recept wanneer uw onverwacht bezoek krijgt en iets lekkers wilt bij de thee.
Ingrediënten
1 tl Kaneel
3 etl Bruine Suiker
1 st Kruimeldeegkant en klaar van de winkel
50 g Boter
sneufje zout
Recept
Delen
Stappen
| Neem al je ingredienten bij elkaar. Ontrol de kruimeldeeg en laat het rusten. |
| Was de appeltjes en verwijder klokhuis. Snijd ze dan in dunne schijfjes. Verwarm de oven voor op 200° C. |
| Warm de pan op. Leg boter samen met 2 etl bruine suiker in uw pan. Strooi daar zout en half van uw kaneel op. Meng alles tot een homogeen mengsel. Zet het op een traag vuurtje. |
| Eens karamel begint te schuimen zet vuur uit. Zodra alle appeltjes gesneden zijn, zet de vuur terug op en leg alle appeltjes in de pan. Zorg dat ze allemaal een laagjes karamel krijgen en laat ze vijf minuutjes doorbakken op een zacht vuurtje. |
| Meng ondertussen een eetlepel van bruine suiker en de helft van een theelepel van kaneel. |
| Eens appeltjes wat zachter zijn, zet het vuur af en laat ze afkoelen. |
| Wanneer ze afgekoeld zijn kun je ze beginnen rondschikken begin van het midden en ga dan rond. |
| Neem een borsteltje en doop het in de overgebleven karamel. Besmeer de kantje met karamel. |
| Neem dan twee punten van de kant en knijp ze samen. Ga door tot je kant volledig mooi afgerond is. |
| Besmeer dan de kantje met karamel en giet de rest in de appelschijfjes. |
| Bestrooi je appeltaart daarna met bruine suiker en kaneel. Zet je taart in voorverwarmde oven en bak het 30 min. Houd het zeker in het oog en als appelschijfjes zeer dun zijn zal uw taart sneller klaar zijn. |
| Eens je taart goudbruin is haal het eruit. Serveer het met een bol ijs of eet het zo op. Geniet van uw lekker appeltaart met kaneel en karamel. |
Amateur kok met heel veel passie en liefde voor verse ingrediënten