Abrikozentaart recept

    Recept

    Delen
    Abrikozentaart

    Lekkere taart … zacht, zoete-zuur, met de abrikozengeur.

    Ingrediënten:

    500 gr abrikozen (pruimen)
    200 gr ongezouten boter of margarine
    200 gr suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    3 eieren
    1 p. bakpoeder
    550-600 gr bloem

    Bereidingswijze:

    Zachte boter, suiker en vanillesuiker goed mengen.

    Eieren toevoegen en mengen

    De bakpoeder en bloem toevoegen en deeg maken

    Abrikozen wassen, ontpitten en in blokjes snijden

    Bedekken een ovenplat (20×30) met bakpapier en daar 2/3 deeg op leggen, met handen gelijk maken

    Abrikozen erop

    De rest van het  deeg (mag een beetje bloem toevoegen) uitrollen en daarvan  streepjes snijden

    De streepjes op de taart leggen. In de oven zetten op 180° voor 25-30 min

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    8 reacties Commentaar verbergen

    Wat een geweldig gezellige website.
    Eigenlijk was ik iets aan het zoeken voor de website over peperkoek die ik pas maakte maar er staat zoveel leuks op dat ik al een hele tijd aan het rondkijken ben.
    Geweldig hoor.

    wij hebben deze taart met kruimeldeeg en met bladerdeeg gemaakt. Wij vonden allemaal de taart met het kruimeldeeg het lekkerst en gaan hem zeker vaker maken. Gr.Riet en Monique

    Ik vind dit 1 grote flop. 1 heel pak bakmeel + nog eens zoveel bloem? Ik krijg niet eens dat romige resultaat zoals op de foto zonder dat pak bakmeel erin. Ik heb het zo de prullenbak in gegooid en nu ben ik chagerijnig op zoek naar een normaal recept.

    Beste Mirel, lees het aandachtig!
    Er staat 1 pakje bakpoeder (15 gr) maar geen bakmeel!
    Succes!!

    Voeg je reactie toe