Aardbeientaart recept

    Recept

    Delen
    Aardbeientaart

    Een heerlijk fruitige taart met veel aardbeien!

    Ingrediënten:


    beslag:

    2 eieren
    100 g suiker
    100 g bloem

    crème:

    300 g mascarpone
    100 ml verse room 33-35%
    2 eieren
    100 g suiker
    1 vanillestokje of 1 theelepel vanillesuiker

    en ook:

    500 g aardbeien
    Dr. Oetker Jelly Aardbeien

    aardbeientaart

    Bereidingswijze:

    Doe de eieren en suiker in een beker. Klop ze door elkaar heen.

    aardbeientaart

    Voeg de bloem toe en meng alles tot een beslag. Giet het beslag in de bakvorm (d=28 cm). Zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor      12-15 min.

    Voor de crème:

    Meng de mascarpone met de suiker

    Voeg de verse room en de  eieren toe en meng het samen

    Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg met de achterkant van een mesje eruit.

    Voeg de zaadjes van vanillestokje of vanillesuiker toe

    Verspreid het mascarpone mengsel over de afgekoelde biscuitbodem. Zet de bakvorm in de oven van 180° voor 25-30 min. Afkoelen.

    Leg de aardbeien op het mascarpone laagje

    Bereid de Dr. Oetker Jelly Aardbeien volgens de bereidingswijze op de verpakking. En giet het over de aardbeien. Zet in de koelkast voor 6-8 uur.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    6 reacties Commentaar verbergen

    Hallo ik wilde even vragen waneer je het creme klaar hebt en die over het afgekoelde bescuitbodem hebt gepreidt moet je die nadien weer in de overn doen voor 20/30 min en nadien afkoelen of niet?

    Zouden er wat meer details bij mogen staan?
    Zoals, hoe lang moet de mascarpone gemengd worden? Blijft het mengsel heel erg vloeibaar of moet het ook stollen? Of stolt het pas in de oven?
    En als alles uit de oven komt (incl. mascarpone), moet het dan hard zijn?
    Ik geloof dat het bij helemaal mislukt is, het mascarponemengsel is niet hard, maar nog vloeibaar als het uit de oven komt (maar wel met een bruin laagje al…).
    Alvast bedankt voor de aanvullingen!

    Voeg je reactie toe