Aardappelen souffle recept

    Recept

    Delen

    Aardappelensouffle is een luchtig en zeer vullend gerecht. Bovendien met verschillende kruiden smaakt deze altijd anders.

    Ingrediënten:

    700 g aardappelen
    2 eieren
    50 ml room 10-20%
    100 g pittige kaas
    verse kruiden: dille, lente uitjes, rucola
    zout
    peper
    nootmuskaat

    Bereidingswijze:

    Aardappelen laten koken (gebruik liever kruimige aardappelen)

    Verse kruiden fijn hakken

    Kaas raspen of geraspte gebruiken (heel gepast vers geraspte Parmezaan)

    Aardappelen pureren

    Eieren toevoegen en goed mixen

    Room toevoegen en goed mixen

    Verse kruiden en geraspte nootmuskaat toevoegen, zouten, peperen en goed mengen

    Aardappelpuree in ovenschaaltjes plaatsen

    Met de kaas bestrooien en in de oven plaatsen op 180°C tot dat deze gouden korstje krijgt (ongeveer 15 min)

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    4 reacties Commentaar verbergen

    ik vond het heerlijk en snel klaar doe er nog een teentje gehakte knoflook bij… Lekker!

    Voeg je reactie toe