Recept
Aardappelensouffle is een luchtig en zeer vullend gerecht. Bovendien met verschillende kruiden smaakt deze altijd anders.
Ingrediënten:
700 g aardappelen
2 eieren
50 ml room 10-20%
100 g pittige kaas
verse kruiden: dille, lente uitjes, rucola
zout
peper
nootmuskaat
Bereidingswijze:
Aardappelen laten koken (gebruik liever kruimige aardappelen)
Verse kruiden fijn hakken
Kaas raspen of geraspte gebruiken (heel gepast vers geraspte Parmezaan)
Aardappelen pureren
Eieren toevoegen en goed mixen
Room toevoegen en goed mixen
Verse kruiden en geraspte nootmuskaat toevoegen, zouten, peperen en goed mengen
Aardappelpuree in ovenschaaltjes plaatsen
Met de kaas bestrooien en in de oven plaatsen op 180°C tot dat deze gouden korstje krijgt (ongeveer 15 min)
Smakelijk!
4 reacties Commentaar verbergen
Dat is wel interessant!
ik vond het heerlijk en snel klaar doe er nog een teentje gehakte knoflook bij… Lekker!
Zeer lekker gerecht!!
ga ik zeker maken lijk me lekker