Aardappelen poffertjes met champignons

    Recept

    Delen

    De aardappelen poffertjes zijn te verleidelijk om niet te proberen, heerlijk!

    Ingrediënten:

    700 g aardappelen
    300 g champignons
    1  ui
    1-2 eetlepel bloem
    1 ei
    zout
    peper
    olie om te bakken

     

    Bereidingswijze:

     

    Schil en snijd de ui

    Snijd de champignons in blokjes

    Bak de ui met een beetje olie op een middenhoog vuur

    Voeg de champignons toe en bak ze aan zodat alle vocht verdampt is.

    Schil de aardappelen en rasp ze fijn

    Voeg er het ei, snufje zout en wat peper van de  molen toe

    Voeg de champignons bij. Roer de champignons goed door de aardappelen mengsel

    Maak een poffertjespan of een gewone koekenpan warm, vet ze in met wat boter en leg er het mengsel met een eetlepel in.

    De poffertjes lichtbruin bakken en dan omdraaien. Daarna laat ze kort even verder bakken.

    Voor de garnering gebruik je zure room of verse kaas.

    Eet smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe