Zalm met citroen en venkel recept



jun 20, 2010   //   by Chef-Kok   //   andere, Hoofdgerecht recepten, Vegetarische recepten, vis recepten  //  11 Reacties

zalm met citroen en venkel recept

Zalm met citroen en venkel is een eerlijk en simpel recept, lekker met bv. (verse) tagliatelle en roergebakken spinazie met knoflook, en een beetje Parmezaanse kaas erover.

Ingrediënten:

* 2 stukken zalm
* 1 venkel
* 1 citroen
* zout
* peper

Bereidingswijze:

Citroen in rondjes snijden

Venkel wassen en in kleine blokjes snijden

Op aluminiumfolie 2-3 rondjes citroen leggen

De zalm erop schikken, zouten en peperen

Dan venkel. Als laatste een beetje olijfolie eroverheen sprenkelen.

Pak met de aluminiumfolie de zalm losjes in (niet te stevig, zorg dat er wat ruimte is voor stoom).

Zet de pakketjes op het rooster in het midden van de voorverwarmde tot 180° oven en laat dit in 25 minuten gaar worden. Dat is alles!!  Je kan de zalm serveren met rijst, gekookte aardappeltjes, een gemengde sla of pasta.

Smakelijk!

11 Reacties

  • Dat was nog fijner dan ik dacht. Smakelijk.

  • Heel lekker dit recept!

  • Ook heel lekker met pasta,met een kaassausje er op,mmmmh!

  • Is zeker een aanrader denk voor de feestdagen waarom niet?!

  • Heel lekker en mooi,en een glaasje wijn hoort erbij! Bedankt.

  • Amiable post and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you seeking your information.

  • Nice dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.

  • Your blog is so informative … ..I just bookmarked you….keep up the good work!!!!

  • Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.

  • It took me a while to search on the net, only your site explain the fully details, bookmarked and thanks again.

    - Kris

  • Hoi allemaal op http://www.besterecepten.nl . Wat denk je recepten ?rnvoorbeeld :rnAppelbrandewijn kip, gemaakt met kipfilet helften , appelbrandewijn , room , uien en boter , samen met de champignons.rn    4 kipfilet helftenrn     rn    zout en peperrn    8 gram in plakjes gesneden champignonsrn    2 theelepels olijfoliern    2 theelepels boterrn    1 / 3 kopje appelbrandewijn , zoals Apple Jack of Calvadosrn    4 groene uien, gehaktrn    1 / 2 kopje room of slagroomrn    1 theelepel verse tijmblaadjes of 1 / 4 theelepel gedroogde tijm bladerenrn     rnbereiding:rnPlatter kip ; plaats kipfilet helften tussen stukken plastic wrap en voorzichtig pond tot uitgedund en uniform in grootte . Bestrooi ze met zout en peper. In een grote zware koekenpan , warmte olijfolie en boter op een matig vuur . Voeg kipfilets . Kook ze ongeveer 5 minuten , tot ze bruin , dan draaien. Voeg champignons toe en bak voor ongeveer 5 minuten langer . Voeg de groene uien en appelbrandewijn toe en bak nog een minuut , tot de kip gaar is en de champignons gaar zijn. Voeg de room toe en tijm ; sudderen tot het dik . Proef en voeg zout en peper indien nodig.rnHeb je nog enig idee ?

Wat is uw mening?

*