Tartaarsaus recept



apr 10, 2009   //   by Chef-Kok   //   Sauzen recepten  //  Reageer op dit bericht!

Tartaarsaus

Tartaarsaus doet het niet alleen goed bij frietjes. Het is ook een ideale saus bij gebakken vissoorten allerhande. Bij een gebakken moot kabeljauw is het een klassieker. En bij gebakken paling ook. In feite komt echter elk stukje vis dat eerst de pan in gedraaid werd en proletarisch werd gebakken in wat boter in aanmerking.

Ingredienten
Voor 4 Personen:

- 1/4 L mayonaise
- 2 augurken (super fijngehakt)
- 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
- 1/2 eetlepel bieslook (fijngehakt)
- 2 theelepels citroensap
- enkele druppels tabasco
- peper en zout

Bereidingswijze:

Augurken fijnhakken

Verse kruiden fijn hakken

Doe de mayonaise in een kom en roer er de andere ingredienten onder. Breng op smaak met peper en zout.

Smakelijk!

Wat is uw mening?

*